איך נציל נשמור על הלב בכל גיל?
מחלות לב הן אחד מהגורמים המרכזיים לתמותה בעולם המערבי. תפקידו של הלב הינו לספק חמצן לכל התאים והאיברים בגוף וכאשר נחסם אחד מעורקי הלב, אותו אזור אליו החמצן אמור לעבור לא מקבל כמות אופטימלית של חמצן מה שעלול לגרום לאטימה בשריר הלב כלומר להתקף לב. בכדי שנוכל לשמור על הלב שלנו בכל גיל, עלינו להבין קודם כל מהם גורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם.
עישון, גנטיקה, לחץ דם גבוה, תזונה עשירה בשומנים, סוכרת מצבי לחץ, חוסר ביצוע פעילות גופנית, קרישיות יתר ותת פעילות של בלוטת המגן – אלו ועוד עלולים להוביל להיווצרות של מחלות לב וכלי דם.
אז נכון שחלק מגורמים אלו הינם גורמים גנטיים אך אחד הדברים שיסייעו לנו להצליח לשמור על הלב בכל גיל הוא לדעת את הרקע וההיסטוריה הרפואית המשפחתית שלנו. גשו לשני ההורים שלכם ובמידת האפשר גם לסבים ולסבתות ובדקו את הנתונים והמדדים הרפואיים שלהם בהשוואה לגיל בו הם נמצאים. שאלו שאלות כמו אילו תרופות הם לוקחים, מתי הם התחילו איתן, מדוע וכך תדעו את רמת הסיכון שלכם מבחינה גנטית לעתיד.
שאלו גם האם יש להם קוצב של הלב, האם הם השתתפו בניתוחים ואם כן באילו – זו הדרך ״לעזור״ לגנטיקה מלהגיע אליכם בשילוב פעילות גופנית יומיומית, תזונה נכונה, התמודדות עם מצב לחץ ומניעה מעישון.
בנוסף, משרד הבריאות מדגיש כל הזמן את החשיבות לבריאות הלב ולכן פונה לאוכלוסיות עם סיכון לחלות במחלות לב לגשת למרכזי שיקום הלב במטרה למנוע מצב של התקף לב ושאר מחלות. התכנית עוזרת להפחית את העומס מהלב ומסייעת לשמור על העורקים בריאים. יש חשיבות ניכרת לביצוע פעילות גופנית שהיא המפתח למנוע מהמחלה להופיע או לחזור.
הגעה לתזונאית מקצועי, מעקב מול קרדיולוג, פיזיולוג המומחה במאמץ ובשיקום הלב – בעלי מקצוע אלו ועוד רבים אחרים מסייעים לעלות את המודעות ולכן אם אתם נמצאים בקבוצת סיכון או לחלופין מעוניינים לשמור על הלב שלכם בריא לאורך זמן מומלץ להיוועץ עם אחד או כמה מהם במקביל.