תוספי תזונה

תוספי תזונה הפכו למצרך הכרחי כמעט בכל בית בישראל הן למטרות טיפול והן למטרות מניעה של מגוון בעיות רפואיות, תופעות לוואי, תמיכה וחיזוק של המערכת החיסונית, בריאות הכבד, מערכת העצבים ועוד. השאלה היא אילו תוספי תזונה מומלצים לטיפול בבעיות לב וכלי דם והאם הם מחליפים טיפול רפואי?.

ובכן במצבים בהם אובחנה בעיה בלב, בעורקים או בכלי הדם אין לקחת תוספי תזונה ללא התייעצות רפואית או להחליפם בטיפול ייעודי שהותאם עבורנו. לעומת זאת, במקרים בהם גופנו בריא, מאוזן ואין אנו רגישים לרכיבים מסוימים, תוספי תזונה אינם מזיקים לגוף כל עוד הם מיוצרים במפעל אמין ומכילים רכיבים שאינם פוגעים בגופנו.

מהי מחלת לב?

מחלת לב נוצרת במצב שבו העורקים שתפקידם לספק דם לשריר הלב הופכים צרים יותר כתוצאה מהצטברות של שומנים. כאשר זרימת הדם מואטת אל הלב הדבר עלול להוביל להתקף לב, לחסימות עורקים, לשבץ, ללחץ דם גבוה ולעוד מגוון מצבי חולי שמהווים סכנה במוות.

חומצה פולית ותוספי תזונה נוספים

חומצה פולית המכונה גם ויטמין B9 מסייעת יחד עם ויטמין B12 בייצור תאי דם אדומים ומייעלת את התהליכים בהם משתתף מינרל הברזל. מחסור בחומר הנקרא הומוציסטאין המוזן דרך החומצה הפולית וויטמינים נוספים מתקשר באופן ישיר להיווצרות של מחלות לב ולבעיות שונות במערכת העצבים. נטילה של חומצה פולית הוכחה במחקרים כמסייעת בהגנה על הלב ומפחיתה את הסיכוי לחלות במחלות לב. גם אומגה 3, קו אנזים Q10, ויטמין E ונוגדי חמצון עוצמתיים נוספים עשויים להגן על הלב, להפחית את רמות הכולסטרול הרע בדם ובכך לשמור על עורקים תקינים. בכל מקרה, שווה להתייעץ לגבי נטילת תוספי תזונה עם אדם מומחה כמו תזונאי, רופא וכדומה.

תגיות: