חמשת המזונות שישפרו לכם את הכולסטרול הטוב בגוף
כולם יודעים שרמות גבוהות של כולסטרול רע מעודדות קשת רחבה של מחלות לב וכלי דם, פוגעות בתהליך הירידה במשקל ואינן בריאות לגוף. הנה חמשת המזונות שישפרו לכם את הכולסטרול הטוב בגוף…
- סלמון – צריכה קבועה של חומצות שומן מסוג אומגה 3 מסייעות בהעלאת רמות הכולסטרול הטוב ובהורדת הכולסטרול הרע. סלמון מכיל כמות נאה של אומגה 3 ולכן מומלץ לאכול בין 1-3 פעמים מנת דג לצד ירק ותוספת של פחמימה מורכבת.
- אבוקדו – לא רק שאבוקדו מכיל מגוון של ויטמינים ומינרלים, הוא גם מסייע להגביר את רמות ה- HDL ולהקטין את רמות ה- LDL. שלבו אבוקדו בכריכים, בסלטים ואפילו במנות קרות עם דגים.
- אגוזים – כמעט כל סוגי האגוזים מסייעים באיזון רמות הכולסטרול ובשמירה על לב בריא. לא כדאי להפריז איתם, שכן הם מכילים כמות גבוהה של שומנים אבל 2-5 אגוזים ביום מסוגים שונים כמו אגוזי מלך, שקדים, אגוזי ברזיל, פיסטוקים ועוד בהחלט כדאי ומומלץ. את האגוזים ניתן לשלב בשייקים, סלטים או אפילו ככה סתם…
- שמן זית – תורם רבות להעלאת הכולסטרול הטוב וגם כאן חשוב לשמור על מינונים נכונים. שמן זית אפשר לשלב כמעט בכל תבשיל, סלט או מאפה.
- שיבולת שועל – עשירה בסיבים תזונתיים ותומכת בתהליך הירידה במשקל. ניתן להכין דייסת קוואקר או לשלב שיבולת שועל במגוון של מרקים ותבשילים. שיבולת שועל מעניקה תחושת שובע, היא מעלה את רמות הסוכר בצורה מאוזנת ותורמת להורדת הכולסטרול הרע והעלאת הכולסטרול הטוב.
כמו כן, כדאי לבדוק שימוש במוצרים של הרבלייף לשיפור התזונה.
מרחבי הרשת:
מכיסא המנכ"ל אל פסגת ההר המסוכן באירופה ובחזרה – ראיון עם יורם קראוס