3 מאכלים שיסייעו לכם להקטין את הסיכוי למחלת לב
מחלות לב יכולות להופיע בגלל מגוון של תרחישים חלקם קשורים לגנטיקה ותורשה, חלקם קשורים ללחצים ובעיות רפואיות אחרות שאדם עבר בחייו והשפיעו לרעה גם על הלב, חלקם קשורים לחיידקים שעלולים להגיע ללב וליצור בעיות התרחיש הנפוץ ביותר הוא תזונה לא טובה, עשירה בכולסטרול.
אז מסתבר שיש גם מאכלים שמשפרים את בריאות הלב ומקטנים את הסיכוי ללקות במחלות לב, אך נקודה חשובה לציון היא שמאכלים אלו לבד לא יכולים לעשות מהומה עם בנוסף אליהם ימשיך אותו אדם לצרוך את המאכלים הבעייתיים, אלו שספוגים בכולסטרול. אז קחו טיפ קטן והפחיתו משמעותית את צריכת הבשר האדום, הגבינות השמנות וכל מאכל אחר עמוס בכולסטרול ולצד זה איכלו יותר מהמאכלים המומלצים הבאים.
3 מאכלים שיקטינו את הסיכוי שלכם לחלות במחלות לב
שוב נחזור ונזכיר כי מחלות לב יכולות להתרחש בגלל מגוון רחב של תרחישים בעוד הפוסט הזה עוסק אך ורק בתרחיש אחד והוא תזונה לקויה, לכן אם תצרכו את האוכל הכי בריא ורק אותו עדיין לא מובטח לכם בריאות לב תקינה.
1. אגוזים ושקדים – שקדים ואגוזים ידועים שיתרונותיהם הבריאותיים בעיקר בהפחתת הכולסטרול הרע (DLL) וחיזוק הכולסטרול הטוב (HDL) הם עמוסים ברכיבים תזונתיים כגון: חומצות שומן ALA, סידן, ברזל ובחלק מהם אפילו סלניום (בעיקר באגוז ברזיל), חשוב מאד לציין כי יש לאכול בתבונה ולא להתפרע כיוון שהם אמנם בריאים אבל בסופו של יום גם האגוזים משמינים וצריכה מוגברת תגדיל את הסיכוי שלכם להשמין.
2. שמן זית – שמן הזית מכיל בתוכו כמה נוגדי חמצון חשובים מאד שמצליחים באופן די יעיל לצמצם את הכולסטרול הרע ולהגדיל את הימצאותו של הכולסטרול הטוב בדם, כמו כן הוא יכול לסייע בהורדת לחץ דם.
3. דג סלמון – דג הסלמון עשיר באומגה 3 שהיא למעשה סוג של חומצת שומן המסייעת בהפחתת הסיכון למחלות לב, ההמלצה היא לצרוך בין 2-4 מנות דג סלמון בשבוע.
עוד אתרים שיעניינו אותך:
יורם קראוס – מטפס הרים
יורם קראוס
יורם קראוס – כתבה