לצמחונים לב בריא יותר?
אינספור מחקרים בוצעו הן בארץ והן בעולם לגבי הקשר בין צריכת בשר לבין היווצרות של מחלות דם וכלי לב. יש מחקרים שמראים כי אנשים שלא צורכים בשר חיים שנים רבות יותר, אחרים מראים כי רמות הכולסטרול, השומנים בדם ורמות רמות לחץ הדם נמוכות אצל צמחונים מה שמפחית בעשרות אחוזים את הסיכוי לחוות התקף לב שנחשב לאחד מגורם התמותה המרכזי בעולם המערבי ויש גם כאלה שלאו דווקא מראים את הקשר הישיר בין השניים שכן תזונה מורכבת מאוד אינספור מזונות פרט לבשר.
התקף לב הוא תוצאה של הצטברות שומנים החוסמים אט אט את כלי הדם, מונעים מהדם לעבור בצורה סדירה לשאר תאי ואיברי הגוף מה שמעודד התקף לב. מכיון שצמחונים מקפידים שלא לצרוך בשר מעובד, בשר ועוף המכילים כמויות גבוהות של כולסטרול ושומנים הערכים שלהם טובים יותר בהשוואה לאנשים שכן צורכים מזונות מן החי – זו עובדה. יחד עם זאת, אלכוהול, עישון, אכילה של מזונות מטוגנים עתירים בשומני טראס שאינם דווקא בשר מעלים את אחוזי השומן ולכן לשאלה האם לצמחונים יש לב בריא יותר אין עדיין תשובה חד משמעית, אלא זה תלוי בשאר התפריט שלהם.
חשוב לזכור שהעבר לצמחונות הוא מעבר חד לגוף ויש הרבה צמחונים וטבעונים עם נטייה לחוסרים תזונתיים כמו ויטמינים ומינרלים החשובים לתפקוד תקין של מערכות הגוך השונות ולכן חובה להיות במעקב רפואי ולבצע בדיקות. עם זאת, אין חובה לעבור לצמחונות לגמרי ומספיק שנאזן את התפריט שלנו, נצרוך בשר רק פעם בשבועיים או חודש בכדי להנות מהערכים התזונתיים הגבוהים שהוא מכיל כמו ברזל, חלבון וויטמין B12. כמובן שאם צורכים בשר ועוף מומלץ לצרוך את החלקים נטולי השומן ולשלב את הארוחה עם ירקות מבושלים או טריים במקום עם צ׳יפס ותפוחי אדמה.